Doğal Probiyotikler

Selamlar bugün size bu zorlu dönemde vücudumuzun;bağışıklık sistemi ve sindirim sistemimizin dostu probiyotikler den  bahsedeceğim.
           
  • YOĞURT 
  • KEFİR
  • TARHANA 
  • ÇEŞİTLİ TURŞU TÜRLERİ      

       Yoğurt: Annelerimizin yaptığı ev yoğurtları içinde sütten gelen doğal bakteriler bulunmaktadır bu iyi huylu bakteriler bağırsaklara tutunarak sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olmaktadır. Hazır yoğurtların bir çoğunun içeriğinde koruyucu yada süt tozu vb maddeler bulunduğundan market yoğurdundan aynı etkiyi alamayız.
        Kefir: Uzun yıllar boyunca Kafkasya'da hastalıklara ilaç amacıyla kullanılmıştır. Şu yıllarda ise oldukça popülerleşmiştir özellikle diyetlerde ve diyabet hastalarında kullanılması tercih edilir. ''B1, B12 ve K2 vitamini, kalsiyum, magnezyum, biotin, folik asit, amino asitler bakımından oldukça zengindir.'' Sütün kefir mayası ile fermante edilmesi sonucu içerisinde mikroorganizmalar, sayesinde besin bulunabilirliğini arttırarak biyokoruyucu görevi görür.
     Tarhana: Yine annelerimizin yaptığı veyahutta güvenilir yerlerden satın aldığımız doğal fermante edilmiş (mayalanmış) tarhanalar da da yararlı mikroorganizmalar üreyerek vücudun ihtiyacı olan yararlı bakterilerin bir çoğunu karşılamaktadır.
      Lahana ve Salatalık Turşuları: Fermante edilen veya fermante yöntemi ile kurulan turşularda da aynı durum geçerlidir özellikle lahana ve salatalıkta bu durum daha fazladır ve lahana turşusu bir çok vitamin eksikliğine iyi gelmektedir abartmamak şartıyla tüketilebilir...

Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Sağlıkla kalın esen kalın.. 
instagram: @aydemirow

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ACTIVIA PROBİYOTİK SHOT İNCELEMESİ

Covid-19