Selamlar bugün size bu zorlu dönemde vücudumuzun;bağışıklık sistemi ve sindirim sistemimizin dostu probiyotikler den bahsedeceğim. YOĞURT KEFİR TARHANA ÇEŞİTLİ TURŞU TÜRLERİ Yoğurt: Annelerimizin yaptığı ev yoğurtları içinde sütten gelen doğal bakteriler bulunmaktadır bu iyi huylu bakteriler bağırsaklara tutunarak sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olmaktadır. Hazır yoğurtların bir çoğunun içeriğinde koruyucu yada süt tozu vb maddeler bulunduğundan market yoğurdundan aynı etkiyi alamayız. Kefir: Uzun yıllar boyunca Kafkasya'da hastalıklara ilaç amacıyla kullanılmıştır. Şu yıllarda ise oldukça popülerleşmiştir özellikle diyetlerde ve diyabet hastalarında kullanılması tercih edilir. '' B1, B12 ve K2 vitamini, kalsiyum, magnezyum, biotin, folik asit, amino asitler bakımından oldukça zengindir.'' Sütün kefir mayası ile fermante edilmesi sonucu içerisinde mikroorganizmalar, sayesinde besin bulunabilirliğini ar
Yorumlar
Yorum Gönder